Thaiboksing (Muay Thai)

Filmer fra våre Thaiboksing kurs.
Okt. 2012
Okt 2011
Fra et av våre Thaiboksing Stevner i Partner sine lokaler
Promofilm 2010
Promofilm 2012

 

Nybegynnere tas opp fortløpende.

Vi tar i mot 40 elever til vårt nybegynnerparti. Instruktør er Shahid Rasool som også er leder av Norges Thaiboksing Forbund. Timeplan finner du her


Vi tar inn medlemmer fortløpende. Ta kontakt så hjelper vi deg i gang. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Vi startet Partner Thaiboksingklubb i 1998 og har siden den tid opparbeidet oss et godt rykte både innad i landet og utenlands med gode utøvere og gode instruktører. Thaiboksing er den største kampsporten her på Partner pr. 2017 og teller - ca 150 medlemmer. Treningen er hard og variert og passer for de som ønsker få få kjørt seg skikkelig.

Vi har en  stor dojo med Boksering og div utstyr, samt en mindre sal på 100m2 med dobble matter og mattetrekk.  Ønsker du å gå konkurranser eller ønsker en utfordrende kampsport er vi rette klubben.

Historie
Muay-thais opprinnelse er ukjent. De fleste viktige historiske dokumenter om muay-thai (og Thailands øvrige historie), ble ødelagt da burmesiske styrker brant ned Ayutthaya, Thailands gamle hovedstad, i 1767. Det man vet, er at det helt tilbake til 1400-tallet har vært en tradisjon å avgjøre uenigheter med en ubevæpnet duell. Allerede i 1590 vet man at det var en del av militær trening, og fra starten av 1700-tallet ble det en regulær folkesport. Trening av muay-thai ved skolen ble forbudt i 1921 på grunn av for mange alvorlige skader. Opprinnelig ble kampene kjempet uten runder, med hamprep om hendende og kokosnøttskall som beskyttere. Først på 30-tallet ble det innført vektklasser, runder på 3 minutter, og boksehansker.

Teknikker
Alle deler av kroppen kan rammes, og alle deler av kroppen, utenom hodet, kan brukes til å skade motstanderen. Noen av de vanligste angrepene er slag mot hode og kropp, albuer mot ansiktet, spark mot hodet, kropp og bein samt knær mot ribbein. Som en grunnregel brukes de hardeste punktene på kroppen mot de mykeste punktene på kroppen til motstanderen. Derfor er slike punkt som skritt, tinning og solarpleksus absolutt effektive og lovlige treffpunkt. Tradisjonelt blir slag betraktet som det "svakeste" angrepet, og spark har til formål å nedbryte motstanderen; knær og albuer anses som de mest effektive angrepene og brukes til å avgjøre kampen fra clinchen. I clinch skal fingrene ikke flettes med hverandre, da dette kan føre til fingerskader.

I Thailand
Muay-thai er Thailands nasjonalsport. Antall fulltidsutøvere er over 60 000, pr. 2006. Kamp mellom kvinner, eller mellom barn, forekommer. Dette kan overraske turister. De største kampene blir lagt til Bangkoks store stadioner, Ratchadamnoen og Lumpini, men kamper arrangeres også over hele landet.

Profesjonell thaiboksing
Utviklingen av den profesjonelle delen av sporten har vært hemmet av at arrangørene som assosieres med den ene av de to største stadionene, Ratchadamnoen og Lumpini, i liten grad arrangerer kamper mot boksere som sogner til det andre stadionet. "Ratchadamnoen-boksere" har kjempet mot motstandere i Lumpini-stadionet 6.august 2009, med returmøtet på Ratchadamnoen påfølgende kveld. Et lignende opplegg skjedde også i 2008. I forhold til boksing og flere andre kampsporter, så har det tradisjonelt vært mindre penger i omløp i denne sporten. Muay-thai i MMA-kamper Teknikker fra thai-boksing benyttes av det store flertall av konkurrenter i de fleste UFC-turneringer.Utøvere av muay-thai har vært framtredende i flere MMA-turneringer.

Utbredelse
Nasjoner som har landslag:
- Asia: Laos, Myanmar, Kambodsja, Indonesia, Filippinene, Thailand, USA, Malaysia, Sør-Korea, India, Kina, Macau og Singapore.
- Europa: Finland, Spania, Polen, Hviterussland
- Afrika: Uganda, Sør-afrika
- USA, UAE, New Zealand, Uzbekistan, Irak, Kazakstan, Russland

Sporten utøves ellers i store deler av verden, blant annet i Brasil, Nederland, Italia, Frankrike, Australia og Mexico. Svenske utøvere i kamp, har blitt fremvist på TV-sportskanaler.
I Norge finnes instruksjon/trening i thai-boksing, bl.a. i følgende byer/områder:
- Bergen (Fitness First)
- Oslo
- Grønland (Partner Gym)
- Majorstua
- Stavanger (Stavanger 15A Center)

 

 Timeplan

NETT tilbud

KAMPANJE VIP MEDLEMSKAP (Helsestudio+Kampsport) kr 399,- 

Tren i helsestudio - eller en type kampsport for kr 299,- pr. mnd

*Gjelder nye medlemskap. 12 mnd binding

(Etter 12 mnd. vil kampanjepris gå over til ord. priser)

Bli medlem NÅ, og tren gratis ut august.

  • Thaiboksing (Muay Thai) Thaiboksing (Muay Thai) Vi startet Partner Thaiboksingklubb i 1998 og har siden den tid opparbeidet oss et godt rykte både innad i landet og utenlands med gode utøvere og gode instruktører. Thaiboksing er den største kampsporten her på Partner og teller - ca 150 medlemmer pr. september 2015.
    Les mer...